Skip to main content

Bamboe vloeren

Sterk & Stijlvol
Je wilt een nieuwe vloer, maar je wilt graag eens iets anders dan de traditionele houtsoorten?
Met een bamboevloer heb je een sterk en stijlvol alternatief.

De sfeer van een bamboevloer wordt bepaald door de kleur (caramel of naturel) waarin het te verkrijgen is en door het karakteristieke lijnenpatroon. Dit lijnenpatroon wordt bepaald door de wijze waarop de bamboestrips tegen elkaar geperst zijn.

Zijn de strips horizontaal geperst (plain pressed), dan is het resultaat een vloerdeel met de karakteristieke bamboeknopen. Zijn de strips zijwaarts geperst (side pressed), dan is het resultaat een vloerdeel met een fijner lijnenpatroon, waarbij de bamboeknopen iets minder zichtbaar zijn.

Ook qua hardheid is bamboe een goed materiaal, het is namelijk iets harder dan bijvoorbeeld eiken.

Density: bijzonder hard

Density is een nieuwe derde variant, hierbij zijn de bamboestrips onder extreem hoge druk samengeperst waarbij de structuur compleet veranderd wordt.
Met dit proces ontstaat een bijzonder harde vloer, met een zeer speciale look. De Density-variant is zelfs nog 1,5 keer harder dan bijvoorbeeld eiken. Het bamboe landhuisdeel Density heeft een mes-en-groef verbinding.

Bamboe voor iedereen

Met zo’n twaalf verschillende type vloeren in diverse kleuren, structuren en afwerkingen biedt Moso voor elke situatie en elk budget een geschikt product; van projecttoepassingen tot privé-woningen. 

Bamboe kan ook voor toepassingen gebruikt worden zoals trappen, deuren, wanden, plafonds en meubels. Het brede assortiment producten biedt de mogelijkheid om het gekozen bamboelijnenpatroon door te voeren in verschillende toepassingen.

Ecologisch verantwoord

Er is nog een belangrijke reden om te kiezen voor bamboe. Bamboe is géén houtsoort maar een grassoort, dat in slechts vijf jaar ‘verhout’ en dan al oogstrijp is. Bamboe is dus ook nog een ecologisch verantwoord product.

Bekijk hier een referentie van een bamboe vloer die wij gerenoveerd hebben in de Universiteit van Utrecht >>