Skip to main content

Marmoleum

Wat is Marmoleum?

Natuurlijke grondstoffen
Marmoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen, 72% daarvan is snel herwinbaar en 43% is gerecyclede content. Jute en vlas zijn jaargewassen die net als tarwe en maïs worden geoogst. Het winnen van hars is een continu proces, terwijl het houtmeel, een afvalproduct van de houtindustrie, afkomstig is uit Europese productiebossen. Kalksteen is in overvloed beschikbaar. Deze simpele, natuurlijke ingrediënten vormen samen het linoleum.

Optimale levenscyclus
Na een levensduur van dertig jaar kan de cyclus opnieuw beginnen. Het Marmoleum kan worden vermalen en vervoerd omdat het afbreekbaar is. Bij verbranding levert het een hogere calorische waarde op en meer thermische energie dan de energie die tijdens de productie wordt verbruikt. En zo sluit de kringloop zich volledig. Allemaal ten gunste van de natuur.

Er is 15 jaar garantie op de geleverde vloer, bestand tegen zwaar gebruik en het is moeilijk ontvlambaar. Marmoleum is hygiënisch, decoratief en is eenvoudig te verzorgen.

Een goede voorbereiding en de vakmanschap van onze leggers is van groot belang bij het leggen van een marmoleum vloer. Die vakmanschap die krijgt u bij Rietveld vloeren.

Wij komen altijd zelf de situatie beoordelen voor een duurzaam product als marmoleum.

Marmoleum is verkrijgbaar in vele kleuren en verschijningsvormen. Naast de bekende rollen Marmoleum zijn er bijvoorbeeld ook Marmoleum tegels, voor wie houdt van een decoratieve blokkenvloer. En Marmoleum click, het paneelproduct met vele combinatiemogelijkheden.

Marmoleum Click

Naast het traditionele marmoleum heeft Forbo ook Marmoleum click op de markt gebracht. Dit is een soort laminaat met een marmoleum bovenlaag.

Het marmoleum click is iets eenvoudiger te leggen als gewoon marmoleum en vergt geen totaal gegaliseerde ondergrond. Marmoleum click is in een groot aantal verschillende kleuren leverbaar. Daarnaast is het ook leverbaar in Marmoleum click squares.
Dit zijn delen van 30 x 30 cm waarmee een mooie en bijzonder mozaiek structuur te bereiken is.