Skip to main content

Universiteit Utrecht

Op de Drift 23 in Utrecht hebben wij de bamboe vloer geschuurd en afgelakt, zodat duizenden studenten weer over een mooie bamboevloer kunnen lopen.

Ook was de monumentale trap erg beschadigd en hebben wij deze gerenoveerd. Naar de 2e verdieping zijn tevens de trappen opgeknapt die met bamboe bekleed zijn.

Een stukje geschiedenis.

Drift 23 werd gebouwd door Domdeken Adriaan van Renesse (1501-1559). Van 1541 tot 1668 vormde het huis één woonhuis met Drift 25.

In 1896 werd het pand aangekocht door J.W.H. de Liefde. Hij was de oprichter van het Utrechtsch Nieuwsblad.
Het Utrechts nieuwsblad werd later verkocht aan Wegener. Het dagblad verhuisde daarom naar Houten en het pand kwam vrij.

Sinds 2003 is het pand eigendom van de Universiteit van Utrecht. Vanaf die tijd tot 2005 is het pand geheel gerenoveerd.
Inmiddels is de faculteit geesteswetenschappen gevestigd in het monumentale pand in de historische binnenstad van Utrecht.

Wilt u meer lezen over de geschiedenis van het pand? 
Klik dan door naar deze link http://www.huizenaanhetjanskerkhof.nl/huizen/janskerkhof-oz/drift-23/

Wanneer is uw vloer aan renovatie toe?

Is uw vloer ook beschadigd? Glimt deze niet zo mooi meer als in het begin? Wilt u wel graag uw vloer behouden? Dan is vloerrenovatie beslist iets voor u. Wanneer u uw vloer al jaren in gebruik hebt kan het voorkomen dat deze slijtageplekken gaat vertonen. Dit kunt u zien aan:

  • Verweerd
  • Dof
  • Krassen
  • Losliggende planken

Door deze nadelige gevolgen zal uw vloer niet meer de prachtige uitstraling hebben als in het begin. Wij kunnen de vloer weer renoveren, zodat hij er weer uitziet als nieuw!

Het maakt niet uit of dat nu uw woonhuis of bedrijfspand of schoolgebouw betreft. Wij kunnen vloerrenovatie doen in allerlei soorten panden en allerlei soorten vloeren. Van bamboe vloer tot een eiken vloer; van visgraat tot een verouderde vloer. 

Vloerrenovatie biedt een perfecte oplossing om weer jarenlang optimaal te genieten van een mooie vloer.
Is uw vloer ook toe aan vloerrenovatie? Bel 0183-637851 of vul ons contactformulier in http://rietveldvloeren.nl/contact.
Wij komen bij u langs met advies en geven een offerte voor u op maat.

Meer weten over bamboevloeren? Bekijk hier de uitgebreide uitleg. >>